skomars
 
 
 
 
 
 
 
     
 

Maahanmuuttajien kotouttaminen vaatii vuorovaikutusta

 

 
 

 noedplus 001

 
   
 
  Handbook
 
   Handbook  
     

 

 

 
 
Kulttuurikattila
 

Hakunilan ja Länsimäen kansainvälinen keittokirja.
lue lisää >>>

Somalialaiset olivat mukana perustamassa yhdistystä. Yhdistys on monen vuoden ajan järjestänyt toimintaa somaliankielisille naisille ja tytöille. Somalialaiset ovat osallistuneet erilaisiin tapahtumiin ja heidän sambuusinsa on todettu maukkaiksi.

Vuonna 2001 opettaja Amran Mohamed Ahmed järjesti Hakunilan aluetoimikunnan tuen turvin kotitalouskurssin somalinaisille, johon osallistuttiin innokkaasti. Liban Abokar on myös mukana yhdistyksen toiminnassa hallituksen jäsenenä. Amran Mohamed Ahmed on järjestänyt naisten ja lasten kerhotoimintaa Hakunilan avoimessa päiväkodissa, jossa on opiskeltu kotitaloutta, käsitöitä ja muita käytännön taitoja ja suomen kieltä ja kulttuuria. Lapsille on opetettu kuvaamataitoa ja omaa kieltä ja kirjallisuutta. Kesällä on ollut jalkapalloa ja uintia.

Yhdistys on järjestänyt somalilapsille juhlia, retkiä ja muuta ohjelmaa ja tukenut somalialaisten omia projekteja. Amran Mohamed Ahmed osallistui islam-kristinusko-tapahtumaan lausumalla kirjoittamansa runon. Hän on myös järjestänyt Naistenpäivän juhlan konserttisali Martinuksessa. Somalinaisten yhdistys Golis on yhdistyksemme yhteistyökumppani. Nykyisin Kontulan somalialaisten yhdistys Konsom on yhteistyökumppanimme.

Vuonna 2006 Amran Mohamed Ahmed oli yhdistyksemme uuden seniori-ikäisten projektin toinen ohjaaja. Projekti toimi Länsimäessä, osoitteessa Kilpakuja 1. Amran muutti Lontooseen syksyllä 2007. Somalialaisia naisia toimii Länsimäen kansainvälisessä toimintakeskuksessa.  KOTO-hankkeen somalialainen neuvoja Farhia Abdi on yhdistyksemme hallituksen jäsen ja yhteyshenkilö.

Yhteyshenkilö
Farhia Abdi
Puh. 045-6047111

 

Hakunilan kansainvälinen yhdistys
Kannuskuja 2A, 3. krs. (Hakunila),

01200 VANTAA

Puhelin: (09) 2722775, 040-5013199

Faksi: (09) 2722775

Sähköposti: hakunilan(a)kolumbus.fi

Hakunilan kansainvälisen yhdistyksen
Länsimäen toimintakeskus

Kilpakuja 1,
01280 VANTAA