Tsempataan
 
 
 

 

 

 
 
Kulttuurikattila
 

Hakunilan ja Länsimäen kansainvälinen keittokirja.
lue lisää >>>

Vuonna 2005 järjestimme Naistenpäivän juhlan Hakunilassa ja Tikkurilassa. Hakunilan päiväkeskuksessa järjestimme seuraavat tilaisuudet: Newrooz-juhlan, somalialaisen kulttuurin illan, Iranin kulttuurin illan, Arja Tiaisen ja ulkomaalaisten runoilijoiden tapaamisen, sambialaisen illan ja suomalainen jouluun liittyvän tapahtuman. Kirjallisuusohjelmista vastasi runoilija Kiamars Baghbani. Hakunila-päivänä järjestimme monikulttuurista ohjelmaa. Ohjelmat toteutettiin Vantaan Vapaa-ajan lautakunnan ja Opetusministeriön tuella. Uuden Vuoden juhlan pidimme Itä-Hakkilassa yhteistyössä Kamerunin kehitys ja kulttuuri yhdistyksen kanssa. Juhla toteutettiin Hakunilan aluetoimikunnan avustuksella.

Yhdistyksellä on monia jatkuvia eri alojen projekteja, mm. huumausaineiden vastainen projekti Opetusministeriön tuella ja arabiankielinen EU-tietokanta-projekti Ulkoministeriön Eurooppa-tiedotuksen tuella. Näistä Projekteista vastaavat opettajat Mohedin Al Aswad ja Harun Osmani sekä arkkitehti, graafikko Housam Hamadon. Vuonna 2005 järjestimme huumeseminaarin Tikkurilassa. Siellä käsiteltiin kat-huumetta. SLU tuki liikuntaprojektia, josta vastasi Larissa De Roberti.
Hakunilan aluetoimikunnan avustuksella pidimme Länsimäen päiväkeskuksessa kokkikurssin, jossa opiskeltiin eri kansojen ruokien valmistamista.
Kerhotoimintaa on järjestetty monen eri kieliryhmän lapsille. Viktoria Zolotova on ohjannut koululaisten kuvataidekerhoa ja lisäksi on pidetty somalialaista lastenkerhoa ja kurdilasten kerhoa. Lincoln Kawaya piti Amran Mohamed Ahmedin kanssa lasten taidekerhoa Länsimäessä. Rebwar Karimilla oli lasten kirjallisuusprojekti ja opiskelija Shahin Negahdari opetti tanssia koululaisille.

Koulujen kanssa on tehty yhteistyötä, mm. käyty puhumassa eri aiheista. Lasten taideopetus ja eri kulttuurien kerhot on järjestetty Valtion Kirjallisuustoimikunnan, Taiteen Keskustoimikunnan, Opetusministeriön, 7:nde Mars Fonden -säätiön ja Etelä-Suomen lääninhallituksen tuella. Venäjänkielistä seniori-kerhoa on vetänyt Larissa De Roberti. Somaliankielistä naisten toimintaa on johtanut opettaja Amran Mohamed Ahmed. Opettaja Harun Osmani on pitänyt päihteetöntä kerhoa albaanimiehille ja –nuorille Opetusministeriön tuella.

Monikulttuuristen asioiden neuvottelukuntaan valittiin vuonna 2005 seuraavaksi toimikaudeksi yhdistyksemme puheenjohtaja Harun Osmani, hallituksen jäsen Basil Eneh ja yhdistyksen jäsen Päivi Korkea-aho. Yhdistyksellä on ollut aktiivinen osa alueemme turvallisuustalkoissa, jossa on mukana mm. poliisitoimi. Olimme mukana Join-projektissa, maahanmuuttajien ja poliisin yhteistyössä. Burhan Hamdon osallistui vuonna 2005 Venetsiassa Euroopan Urbact-Udiex –tapahtumaan, jossa oli aiheena vähemmistöjen integroimista yhteiskuntaan. Brysselissä hän oli mukana pakolaisjärjestöjen ECRE-ohjelmassa, jonka avulla pyritään parantamaan pakolaisten asemaa Euroopan Unionin alueella. Puheenjohtaja Harun Osmani osallistui Zakopanessa nuorten asemaa käsittelevään seminaariin. Ruotsissa kävi yhdistyksen delegaatio perehtymässä Rinkebyn kaupungin ulkomaalaisneuvontaan ja alueen kouluun. Tämän matkan mahdollisti Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston tuki. Nämä tapaamiset antoivat uusia ideoita yhdistyksemme neuvontapisteen toimintaan. Kokemukset maahanmuuttajien integroimisesta ovat muualla pitempiaikaisia ja laajempia.

Hakunilan kansainvälinen yhdistys
Kannuskuja 2, 2. krs. parkkitaso (Hakunila),

01200 VANTAA

Puhelin: (09) 2722775, 040-5013199

Sähköposti: hakunilan(a)kolumbus.fi

Hakunilan kansainvälisen yhdistyksen
Länsimäen toimintakeskus

Kilpakuja 1,
01280 VANTAA

Sano huumeille ei
Nuorille tarkoitetut huumeita k?sittelev?t internet-sivut suomen,
kurdin, somalian, arabian ja albanian kielillä.
Sivujen valmistamista ovat tukeneet STM ja Terveyden edistämisen keskus.